Operation Blackline

Het was eindelijk weer zover, op 28 en 29 mei zou het grootste deel van A.T.A. weer deel gaan nemen aan de 3Division Skirm in Daarle.
Een klein voordetachement heeft op de 27e al een klein kampje gebouwd en het contact met de buren gelegd. Die avond onder het genot van een paar drankjes werd er vastgesteld dat dit 2 prima kerels waren en dat we hiermee de volgende dag prima voorwaarts zouden kunnen gaan.

De ochtend van de 28e stond in het teken van het bijtrekken van het overige deel van het A.T.A. team, dat al vroeg voor de poort stond te wachten. Aansluitend na het gereedmaken van de gear moest er natuurlijk ge-fpst worden. Ons team zou zich gaan aansluiten bij het SFRT, hiermee zouden we onszelf onsterfelijk gaan maken en de vloer aanvegen met de tegenstander, de COBRA’S. Na de introductie en de opdrachtverstrekking aan de teamleiders ontplooiden SFRT zich over het speelveld. Het kleine beetje terrein wat we initieel wisten te winnen ging echter al snel verloren.
De rest van de dag stond dan ook in het teken van een defensief gevecht. Onze teamleider kreeg herhaaldelijk verzoeken op locaties verdedigingen in te richten waar dit nagenoeg onmogelijk was.

IMG-20160531-WA0013Het defensieve gevecht kreeg al snel kenmerken van die in Stalingrad aan de Russische zijde, voorwaarts gaan naar een tegenstander die tactisch beter ontplooid was en gedisciplineerder in zijn optreden dan het SFRT. BB’s ontvangen was er voor ons helaas veel bij. Druk was het voornamelijk in de spawn, vanwaar we onze strijd voerde, op het einde van de dag was A.T.A. voornamelijk aan het proberen de flanken van de tegenstander zijn strongpoints aan te grijpen. Toen de call: END GAME kwam liep het SFRT toch wat verslagen van het veld af. Voor ons als A.T.A. was duidelijk dat hoezeer wij ook ons best deden als sub-team opdrachten uit te voeren, dit weinig zin had als de rest dat niet deed. Gelukkig kon in de avond overal toch weer om gelachen worden. Een deel van A.T.A. vertrok naar huis, het andere deel genoot van pizza, bier en slappe verhalen. Uiteindelijk belandde iedereen in zijn tent om naar heerlijke snurk serenades van hun teammates te kunnen luisteren.

FB_IMG_1464731039507De volgende dag liep s’ochtends al snel het terrein weer vol met airsoft fanatics. Gemotiveerd maar vooral hoopvol op een succesvollere strijd maakte A.T.A. zich op om weer voorwaarts te gaan. Dit keer zouden we met het SFRT aan de andere kant van het speelveld beginnen, in vele opzichten een gunstigere zijde met betere posities en meer ruimte om snel te ontplooien. Hoewel we het eerst met 1 teammate minder moesten doen omdat deze geblesseerd was aan zijn knie hadden we als A.T.A. er weer zin in!
Na het startsein waren we als team beter in staat een linie in te richten die we konden houden. Op de flanken werd initieel zelfs terreinwinst gemaakt, echter was strijden hier voor beide teams erg kostbaar. Aan het einde van de ochtend trachtte vooral de COBRA’S door het midden ons team te ontzetten, echter kwamen ze hier nooit ver mee. De ochtend leek voor het SFRT iets beter te zijn verlopen dan de vorige dag!

 

IMG-20160529-WA0003

De middag hebben we goed stand gehouden tegenover de toren. We lagen in een droge vijver met een Medic aan onze zijde. Na enige tijd en vele kills, trokken we samen met team Bravo voorwaarts naar de toren en namen we deze over. Echter kregen we kort daarna door dat onze basis was overgenomen door de slangen en hier ondersteuning nodig was. Uiteindelijk hebben we hier de focus op gelegd wat resulteerde in het verliezen van het spawnpoint bij Ammo Creek.
Cobra heeft zich dit weekend van zijn sterkste kant laten zien. Dit is niet het einde, wij gaan de volgende keer de confrontatie nog harder en beter aan!

IMG-20160531-WA0006