CQB toernooi

Op 3 april hebben wij als team Airsoft Team Assen de uitnodiging aangenomen een afvaardiging te sturen naar een CQB (close quarter battle) toernooi in Emmen. Hoewel enkele leden hierin als redelijk ervaren beschouwd mogen worden, is voor de meeste A.T.A. leden CQB toch een redelijk onbekend. Het optreden in ons vertrouwelijke en ruimtelijke Gasselte is andere koek dan de kleine indoor area in Bargeroosterveld te Emmen.

Samen met 3 andere teams van 6 man, bestaande uit leden van Airsofteams NOYFB en SOAGG namen we deel aan het Team Deathmatch toernooi. Rond 10:30 stonden 5 ATA leden en kameraad van ons, aangetreden voor de deur waar we voorwaarts zouden gaan. Allemaal even gemotiveerd maar ook zeer benieuwd hoe we het op het veld zouden doen. Enkele tactieken werden van te voren besproken.

CQB_Emmen_3Toen de hal eenmaal geopend werd, werden we door het personeel in het kort rondgeleid en kregen we de kans het speelveld te bekijken. Veel dekking, weinig zichtbereik en een hoop verrassingselementen. Het speelveld was zodanig verdeeld dat er 2 spawnpunten waren, waarbij een iets meer voordelen leek te hebben dan de ander.

Eenmaal in onze gear gehesen en met de andere teams present, begonnen we met een opwarm rondje. Net zoals bij het toernooi waren de regels: ben je gehit, lig je er voor die ronde uit. A.T.A. won hier door een mooie akimbo pistol actie van ons laats overgebleven teamlid vs 2 vijanden.

Al tijdens het warmspelen kwamen we als A.T.A. erachter dat je snel genegen bent dekking te zoeken waarna verder ontplooien en bewegen lastig word. We werden ons bewust dat vanaf het startsignaal, het zaak is je linie zover mogelijk uit te breiden en zoveel mogelijk zicht op de beweging van de tegenstander te krijgen.CQB_Emmen_1 Voor de eerste ├ęchte speelronde zijn we als A.T.A. in overleg gegaan hoe we onszelf over het speelveld zouden verdelen. Hoewel we initieel toch wat huiverig waren tegenover onze ervaren tegenstanders, bleken we al gauw een waardig team te zijn op hun speelveld. Helemaal wanneer we speelden op de voordeelhoudende zijde. Er waren matches die we wonnen met het grootste deel van ons team nog in-game. Naarmate de dag verliep was er een duidelijk stijgende lijn te zien in ons optreden, zowel per individu als in het optreden als team. Op individuele basis was er duidelijk te zien dat we ons beter gedekt verplaatsten en schoten bij kansen trefzeker. Als team werd er duidelijk gecommuniceerd over het waarnemen van de tegenstander en het op de hoogte houden van elkaars bewegingen en schootsectoren.

CQB_Emmen_2

Uiteindelijk gingen we gelijk op met het Alpha team van NOYFB en vormden we de top 2. In een tweetal finale matches zou ons gelijkspel uitgevochten moeten worden. Echter kwam ook hier een 1-1 gelijkspel uit. De patstelling kwam ten einde toen we als A.T.A. alsnog het onderspit delfden in de finale eliminatie. Hierin namen de spelers van beide teams het in 1 vs. 1 match tegen elkaar op. We hebben als leeuwen geknokt, toch was het andere team was op het individu niveau beter toegelegd op het CQB.

Als A.T.A. hebben een superdag gehad, dank aan de organisatoren en andere teams! Erg genoten en nog meer geleerd. Volgende keer pakken wij goud!

ATA_CQB_Emmen